Ekonomi

Piyasalar düşüşte: Borç tavanı riskleri piyasaları nasıl etkiliyor?

Investing.com – Makrolar ve şirket sonuçları açıklanırken bu hafta Avrupa piyasaları yüksek dalgalanma yaşıyor – dağ keçisi 35, CAC 40, DAX… – Çarşamba günü kırmızı izliyorum.

Ayrıca, yatırımcılar büyük ekonomilerin ekonomik görünümünü de yakından takip etmektedir. Örneğin, eToro küresel piyasa stratejisti Ben Laidler’e göre, ABD borç tavanının “X tarihi” daha önce düşünülenden daha yakın olabilir.

“Fed’in hükümetten cari hesabı artıyor ve faturalarını ödemek için vergi gelirlerine daha bağımlı hale geliyor. Bu girişler, son yıllık dosyalama tarihinden sonra beklenenden daha zayıf, bu da X tarihini varsayılan Ağustos’tan Haziran’a hızlandırabilir ve piyasalar üzerinde ek baskı yaratabilir. Daha erken ve çok daha düşünceli bir siyasi hesaplaşma, kısa vadeli tahvillerde ve CD’ler $ olarak fiyatlandırılır (grafiğe bakınız). Ancak hisse senetleri kayıtsız görünüyor. VIX oynaklık ortalamanın altında, Hazine bonolarındaki düşüşten kaynaklanan likidite artışı azalıyor. Buna kıyasla, S&P 5002011’deki süreçte %15 düşmüştü. Oynaklık, daha güvenli uzun vadeli tahvil getirilerine, dolara ve altınYardımcı olacaktır, ”diye açıklıyor Laidler.

“Piyasalarda net endişe işaretleri görmeye başlıyoruz. Bu, modern zamanların en problemli durumu olan 2011 hesaplaşmasından bile daha fazla. ABD’nin temerrüde düşmesine karşı sigorta maliyeti keskin bir şekilde arttı. 2011 çıkmazına göre %50 potansiyel iken, temerrüde denk gelen 3 aylık devlet tahvili hamillerinin talep ettiği getiri primi, 1 aylık tahvillere göre %1,5 daha yüksektir.

“Kongre borç limitini yükseltebilir, uzatabilir veya askıya alabilir. Cumhuriyetçiler Meclisi bu hafta kendi borç tavanı yasasını geçirebilir, ancak içeriğinin çoğu Demokratlar tarafından reddedilecek. giderek keskinleşiyor. bir X-date hesaplaşması için hazırlanıyor.” uzman ekler.

eToro strateji uzmanına göre bu, ABD’nin Ocak ayında 31.4 trilyon dolarlık borç tavanına ulaşmasından sonra geldi. “Piyasalar, ABD’nin o zamandan beri temerrüde düşmeye en çok yaklaştığı 2011 yılının tekrarından korkuyor. Bu dönemde S&P 500 endeksi keskin bir şekilde düştü, Standard & Poors ABD’nin notunu AAA’ya düşürdü ve uzun vadeli tahviller %10 arttı. Piyasa çalkantısının tekrarı ve nihayetinde yavaşlayan harcama büyümesi, halihazırda %5 Fed faiz oranları ve banka kredilerinde bir yavaşlama ile karşı karşıya olan finansal koşulları daha da sıkılaştıracaktır.”

Haberler:  laura sanchez

hacibektas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu