Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 100’den fazla kişi öldü

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gece boyunca gerçekleştirdiği şiddetli saldırılarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava, deniz ve kara saldırıları 23’üncü gününde de sürüyor.

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in güneyde Refah ve kuzeyde Beyt Lahiya’da bir eve düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistin’in resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail güçlerinin Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda en az 57 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun evleri yıkılan ve bu bölgelere sığınan siviller olduğu bildirildi.

Gazze’nin batısındaki Şati Mülteci Kampına düzenlenen saldırılarda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı, çoğunun hâlâ enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Gazze’nin batısında yer alan Tel Hava Mahallesi’nde 6 katlı bir binanın bombalanması sonucu ölü ve yaralıların olduğu da belirtiliyor.

Gazze’nin Zeytun İlçesi’ne düzenlenen saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği, Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda ise 45 kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

celtikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu