Sağlık

Hac sırasında hangi aşılar yapılır? Menenjit aşısı neden yapılır? Menenjit aşısı yapılmazsa ne olur?

Bir süredir kamuoyunda merakla beklenen hac kuraları geri çekilirken hacı adayları belli oldu. Hac ziyaretini gerçekleştirecek olanlar hangi aşıları yapacaklarını araştırıyor. Zorunlu aşılar hacı adayları tarafından merak ediliyor. Peki hacca giderken hangi aşılar yapılıyor? Menenjit aşısı neden yapılır? Menenjit aşısı yapılmazsa ne olur? Detaylar burada…

HAACCA’YA GİDİLİRKEN HANGİ AŞI YAPILIR?

Hac ve umre ziyaretlerine gidecek kişilere meningokok, çocuk felci ve kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşıları yapılmaktadır. Ayrıca Covid-19 salgın hastalığı sonrası yapılan tüm hac ve umre ziyaretlerinde aşılama bir zorunluluk haline geldi.

MENERJİT AŞISI NEREDE YAPILIR?

Menenjit aşısı hem çocuklar hem de yetişkinler için önerilir. Özellikle hac ve umreye gidecek yetişkinlere menenjit aşısı yaptırılmaktadır. Menenjit aşısı aşı merkezlerinde, sağlık ocaklarında ve hac-umre organizasyon firmalarında yapılmaktadır. Bu aşıyı yaparken kasa yapmak çok değerli. Bu nedenle aşının kime yapıldığına dikkat edilmelidir.

HACC’A GİDECEKLERE NEDEN MENERJİT AŞISI YAPILIR?

Menenjit aşısı, meningokok bakterilerinin neden olduğu enfeksiyonları önlemek için kullanılır ve aşı olmak çocuğu meningokok enfeksiyonlarına karşı korur ve çocuğun bu enfeksiyona yakalanma şansını önemli ölçüde azaltır.

MENERJİT AŞISI YAPILMAZSA NE OLUR?

Yaşayan çocukların %20-40’ında komplikasyonlar gelişerek nöbet, felç, nörolojik hareket kaybı, görme ve işitme kaybı, kol veya bacakta kangrene bağlı amputasyonlar gibi önemli, geri dönüşü olmayan sekellere yol açar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu